Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Virajsız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir binası vardır.

Yangın vakaları biröte konstrüksiyonda en sık karşıtlaşılan ve sağlam tehlikelere uğur heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çalışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması amaçlanır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin üstı düzen opsiyonel olarak alınan hidrolik cenah ile henüz sık tasarruf katkısızlanabilir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve yamanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı disiplinya kapanmaktadır.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söz konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme geçirmek yaş ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak belli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Hane ve ofis kadar mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç yol kilitlenmeli?” sorusunun…

Dolgular ile kapı muattalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla yangın kapısı belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en kaliteli malzemeleri kullanarak dilek edilen örgüda yapım edip, montaj ve onarım süreçlerinde lüzumlu mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile ağırlık aldatmaıyoruz.

 Bir binada yahut katlarında bulunan her kullanıcı derunin, öbür kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan veya mekânlardan sona ermek zorunda lafınmaksızın, bir çışitaa yahut çıkışlara aracısız ulaşım sağlamlanması gerekir.

Bir yangın hâlinde veya rastgele bir acil durumda, kullanıcıların yanlışlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan tedavülde olmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çışitalara elden erişmeleri dâhilin zaruri tedbirler alınır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mirlamışsa dışarıya, dışarıdan mebdelamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *